În plus, pentru a evita să faci prea multe prea devreme, dr

Acest lucru se realizează prin creșterea fluxului de oxigen către zonele afectate, ceea ce poate ajuta la activarea funcției celulelor stem.

Efecte anti-îmbătrânire

Un studiu recent privind efectele terapiei cu oxigen hiperbaric și îmbătrânirii a arătat că terapia cu oxigen hiperbaric aduce beneficii sănătății pielii . Studiul a determinat că au existat beneficii pentru piele care includ o creștere a densității colagenului, a densității fibrelor elastice și a numărului de vase de sânge după 1-2 săptămâni de HBOT.

Un studiu separat a arătat o creștere cu 20% a lungimii telomerilor după 30 de ședințe HBOT, ceea ce indică puternic potențialul de beneficii anti-îmbătrânire. Deși trebuie făcute mai multe cercetări pentru a determina amploarea acestor beneficii, știința din spatele lor este promițătoare.

Posibile efecte secundare ale terapiei cu oxigen hiperbaric

Când sunt tratate într-un centru de tratament reglementat și aprobat, efectele secundare ale terapiei cu oxigen hiperbaric sunt rare și, de obicei, ușoare. Complicațiile devin mai frecvente dacă tratamentul durează mai mult de 2 ore, sau dacă presiunea internă a camerei este de trei ori mai mare decât presiunea exterioară.

Efectele secundare tipice ale terapiei cu oxigen hiperbaric includ modificări temporare ale vederii care pot cauza miopie, oboseală, amețeli, izbucnirea urechilor și dureri sinusurilor. Rareori, pot apărea complicații mai severe din cauza presiunii intense din cameră care poate provoca leziuni pulmonare, ruperea timpanului sau intoxicații cu oxigen.

În funcție de motivul tratamentului, majoritatea pacienților vor putea relua activitățile normale după HBOT. Pentru unii, terapia cu oxigen hiperbaric poate cauza probleme ale urechii pentru o perioadă scurtă de timp.

Contraindicații la terapia cu oxigen hiperbar

Deși majoritatea pacienților tolerează HBOT și beneficiază de tratament, anumite condiții pot face HBOT mai periculoasă . Dacă aveți oricare dintre următoarele afecțiuni, asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de tratament.

 • Pneumotorax;
 • BPOC;
 • Astm;
 • Febră mare;
 • Epilepsie;
 • Probleme sinusurilor sau probleme cu urechile care împiedică egalizarea presiunii în cameră;
 • sarcina;
 • Claustrofobie;
 • Istoricul unei intervenții chirurgicale oculare;
 • Antecedente de chirurgie toracică;
 • Diabetul zaharat;
 • Dispozitive implantate precum defibrilatoare, pompe epidurale pentru durere etc.

Contraindicațiile menționate mai sus nu sunt absolute, cu excepția pneumotoraxului din cauza presiunii crescute exercitate asupra plămânilor. Multe dintre aceste afecțiuni vor fi evaluate de la caz la caz pentru a determina riscul tratamentului față de beneficiul terapiei.

Gânduri finale

Deși terapia cu oxigen hiperbaric nu este potrivită pentru toată lumea, poate fi benefică pentru anumite afecțiuni. Este important să fiți complet sincer cu medicul dumneavoastră cu privire la istoricul dumneavoastră medical și să îl informați cu privire la orice modificare a sănătății dumneavoastră în ziua procedurii.

Pe măsură ce HBOT continuă să devină o metodă de tratament mai larg acceptată pentru afecțiunile de sănătate mai frecvente, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să o încercați. Cercetările continuă să demonstreze eficacitatea HBOT, deși există încă zeci de studii în curs.

Cântăriți beneficiile și riscurile tratamentului cu furnizorul dvs. și asigurați-vă că cercetați centrul de tratament pe care îl alegeți înainte de tratament.

Cercetătorii studiază de multă vreme impactul exercițiilor fizice asupra longevității, iar acum un nou studiu publicat în European Heart Journal indică date concludente că chiar și puțin poate merge mult. În cadrul studiului, cercetătorii au emis ipoteza că perioadele scurte de activitate fizică viguroasă ar scădea mortalitatea și incidența bolilor cardiovasculare și a cancerului, crescând astfel longevitatea.

Recomandări cheie:

 • Două minute de activitate intensă pot produce beneficii pentru sănătate.
 • O rutină regulată de exerciții sau activități zilnice simple pot fi folosite pentru a vă ridica inima la niveluri benefice.
 • Construirea treptat a duratei și intensității la nivel de activitate va ajuta la prevenirea rănilor.

Autorul principal al studiului, Dr. Matthew Ahmadi , cercetător postdoctoral la Universitatea din Sydney, a declarat pentru Healthnews că studiul lor a fost primul pas către înțelegerea potențialului de sănătate al creșterii intensității activităților de zi cu zi în explozii scurte răspândite pe parcursul zilei.

Mai mult, dr. Ahmadi a adăugat: „Mișcarea mai mult la o intensitate mai mare în timpul vieții de zi cu zi poate avea beneficii pe termen lung pentru sănătate. Acest lucru îi va ajuta pe oameni să conștientizeze că orice activitate pe care o desfășoară este o oportunitate de a-și îmbunătăți sănătatea și longevitatea dacă le pot face la o intensitate puțin mai mare pentru explozii scurte de până la două minute, răspândite pe parcursul zilei.”

Ce contează ca activitate fizică intensă?

Dr. Ahmadi a spus că multe activități zilnice ar putea fi transformate în explozii viguroase, modificându-le intensitatea și împingând puțin mai tare. Cu toate acestea, din punct de vedere subiectiv, o regulă generală bună este că, dacă faci o activitate și este dificil să ții o conversație cu cineva, atunci este probabil o activitate viguroasă.

Cu toate acestea, cu diferite niveluri de fitness, ceea ce este „vigor” pentru o persoană poate fi pur și simplu moderat pentru alta.

Pe de altă parte, a avea date obiective poate fi foarte util pentru a vă asigura că atingeți acea intensitate mai mare în timp ce desfășurați o activitate. De exemplu, cu tehnologia purtabilă disponibilă pe scară largă, vă puteți monitoriza ritmul cardiac, care poate fi un indicator excelent al duratei și intensității exercițiului.

Calcularea ritmului cardiac maxim

Există o formulă simplă pentru calcularea ritmului cardiac maxim (HR). Puteți calcula ritmul cardiac maxim estimat în funcție de vârstă scăzând vârsta de la 220. În plus, după cum a explicat dr. Ahmadi, o formulă puțin mai precisă poate fi utilizată pentru a calcula HR maxim: 208 – (vârsta x 0,7).

Dr. Ahmadi a continuat spunând că exercitarea la 77% din ritmul cardiac maxim este considerată activitate viguroasă. De exemplu, dacă ritmul cardiac maxim estimat de vârstă este de 180 de bătăi pe minut (bpm), 139 bpm este viguros.

Exemple de activități viguroase includ antrenamentul cu intervale de mare intensitate (HIIT), sprinturile, ciclismul în ritm rapid și dansul aerobic. Orice activitate care crește ritmul cardiac la niveluri adecvate este eficientă.

Calcularea rezervei de ritm cardiac

Determinarea rezervei de frecvență cardiacă (HRR) vă ajută să înțelegeți ce fel de formă vă aflați și vă oferă o perspectivă asupra cât de mult lucrați dumneavoastră și inima dumneavoastră în timp ce faceți exerciții. Pentru a calcula intensitatea viguroasă pe baza ritmului cardiac în repaus, trebuie să calculați HRR. În primul rând, utilizați formula și scădeți ritmul cardiac în repaus din ritmul cardiac maxim. Apoi, adăugați 60% din această valoare înapoi la HRR-ul dvs. de odihnă. Această cifră finală este zona de ritm cardiac pentru intensitate viguroasă.

De exemplu, dacă ritmul cardiac în repaus este de 60 bpm și ritmul cardiac maxim este de 180 bpm, calculul ar arăta astfel:

180-60 = 120 bpm120*60% = 72 bpm60+72 = 132 bpm

Prin urmare, folosind această formulă, ritmul cardiac țintă ar fi de 132 bpm pentru pragul inferior pentru intensitate viguroasă.

Designul și metoda studiului Dr. Ahmadi

Cercetătorii au înrolat participanți la studiul UK Biobank, o cohortă prospectivă de 502.629 de vârste între 40-69 de ani, fără antecedente de boli cardiovasculare prevalente (BCV) sau cancer între 2006 și 2010. Apoi, între 2013 și 2015, 103.684 de adulți au fost trimiși și au purtat un dispozitiv de accelerometru pe încheietura mâinii lor dominante 24/7 timp de o săptămână pentru a măsura activitatea fizică.

Portable-ul a avut ca scop măsurarea intensității activităților zilnice ale participantului. Potrivit studiului, „intensitatea activității fizice a fost clasificată cu o schemă validată de învățare automată a activității bazată pe accelerometru, care acoperă VPA activitate fizică viguroasă, activitate fizică de intensitate moderată și activitate fizică de intensitate ușoară”.

Studiul a monitorizat participanții din trei eșantioane de categorii: mortalitatea (71.893 de participanți), incidentele cardiovasculare (71.049 de participanți) și cancerul incident (71.070 de participanți).

Rezultatele studiului

Rezultatele au arătat că aproximativ 53 de minute pe săptămână de activitate fizică intensă au fost asociate cu o mortalitate de toate cauzele cu 36% mai mică.

Cu toate acestea, chiar și doar 15 minute pe săptămână a fost asociat cu un risc de mortalitate prin cancer, de toate cauzele și cu 18% mai mic. Mai mult, datele au arătat că doar 20 de minute pe săptămână au fost asociate cu un risc de mortalitate cardiovasculară cu 40% mai mic.

Ce înseamnă asta pentru tine? Datele par clare, de la îmbunătățirea fitnessului cardiorespirator și a sănătății metabolice până la densitatea osoasă , beneficiile exercițiilor fizice sunt vaste – iar cercetările continuă să dezvăluie mai multe în fiecare an.

Acest studiu aruncă o lumină nouă asupra faptului că, chiar dacă nu poți ajunge la sală timp de o oră sau mergi la o alergare de 30 de minute, te poți bucura în continuare de beneficiile de longevitate ale unei activități zilnice viguroase de 2 minute.

Tot ce trebuie să faceți, așa cum a spus dr. Ahmadi pentru Healthnews, este să vă efectuați „activitățile zilnice într-un ritm mai rapid, chiar dacă este doar pentru perioade scurte de timp. De exemplu, grădinărit sau efectuarea treburilor casnice la o intensitate puțin mai mare pentru perioade scurte, sau mersul pe jos rapid intercalat cu ritm confortabil de mers pe jos în timpul zilei. ”

Dr. Ahmadi a adăugat că într-o anumită săptămână, acest lucru vă va permite să acumulați acel „punct dulce” de 60 de minute de activitate fizică viguroasă pe săptămână, dar a continuat spunând că toți ar trebui să urmărim cel puțin 15-20 de minute pe săptămână. săptămână.

Cum să începeți

Dacă sunteți nou în activitatea fizică obișnuită sau nu ați aderat la o rutină de exerciții de ceva timp, concentrați-vă pe creșterea treptată a intensității în timp pentru a evita rănirea. Monitorizează-ți ritmul cardiac, astfel încât să fii în zona potrivită, dar și atenție la cât de repede se accelerează ritmul cardiac. Dacă nu utilizați un dispozitiv purtăbil, puteți estima o citire destul de precisă, fiind conștient de respirația dvs. în timp ce vă creșteți nivelul de activitate.

„Este întotdeauna cel mai sigur să consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe și de a adăuga un tip nou sau diferit de activitate sau exercițiu în rutina zilnică.”

Dr. Ahmadi

În plus, pentru a evita să faci prea multe prea devreme, dr. Ahmadi recomandă să încorporezi micro-pauze în zilele tale. Începeți cu o singură explozie de activitate de două minute, apoi adăugați încă câteva dacă puteți. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să trăiți mai mult, dar veți începe să vedeți cum vă beneficiază acest lucru concentrarea și performanța cognitivă pe parcursul zilei pe termen lung .

Pentru mai multe informații vizitați https://dietoll-official.top/

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About